Van den Heuvel Autoschade sluit zich aan bij Stichting Onafhankelijk Schadeherstel!

Toon van den Heuvel Autoschade te Asten heeft zich onlangs aangemeld bij de Stichting Onafhankelijk Schadeherstel. Omdat hij vaak te maken had met onwetendheid bij de consument, heeft hij er voor gekozen om dit label te gaan voeren, om zo duidelijk te maken dat bij hem de reparaties uitgevoerd worden zonder grote invloed van de grote verzekeringsmaatschappijen. En dit kan volgens Toon best wel verschil uitmaken. Er zijn immers meerdere manieren om auto’s wat goedkoper te repareren, maar voor hem staat buiten kijf dat de auto minstens net zo mooi moet worden als voor het ongeval, en dan is het van belang dat je kunt repareren zoals het hoort.
Door aansluiting krijgt het bedrijf de mogelijkheid om middels de website van de stichting en ander promotiemateriaal de consument te wijzen op het belang van vrije reparateurkeuze in de verzekeringspolis. Zoals ook in de zorg blijkt, komt dit belang steeds nadrukkelijker naar voren. Kenmerkend is ook, dat er vaak verwezen gaat worden naar tussenpersonen in de regio, waarmee het goed samenwerken is. En ook enkele verzekeraars worden aanbevolen, maar niet alle. Dit alles is te vinden op de website van de stichting, waarop Toon van den heuvel een eigen plek heeft, maar ook bij het schadebedrijf zelf, aan de Ommelseweg  46 te Asten. Website: www.heuvelautoschade.nl
De Stichting Onafhankelijk Schadeherstel telt op dit moment 20 zelfstandige schadebedrijven in hun netwerk, die vrij werken van de contracten van grote verzekeraars, en die zich ook kenmerken door een uiterst integere benadering van de reparatie, onder andere door begrensde uurtarieven en de garantie dat er gewerkt wordt met originele en nieuwe onderdelen, kortom, zoals het hoort.

"Samenwerking tussen schadebedrijven is belangrijk"

Twee jaar geleden werd de Stichting Onafhankelijk
Schadeherstel opgericht. Deze stichting zet zich in
voor de kleinere autoschadeherstelbedrijven die geen
samenwerkingsverbanden met verzekeraars hebben.
Via de stichting kunnen de schadeherstellers zich
verenigingen en met elkaar samenwerken. Hoe ziet die
samenwerking eruit? En waarom is die zo belangrijk?
We spraken met voorzitter Job Haefkens.
Lees meer…. Focwa Magazine december 2018

Minder schadeclaims, maar schadelast stijgt

Het aantal verkeersclaims door een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is daarentegen afgelopen jaar met zeven procent toegenomen. Dit blijkt uit de nieuwste Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars. Bron: Autoschadeportaal

Schadeherstel dreigt financieel uit de bocht te vliegen

Een koplampunit van 5.000 euro. Tel daar de arbeidskosten voor vervanging bij op en iedereen begrijpt dat het een flinke uitdaging wordt om schades in de toekomst kostenefficiënt te herstellen en auto’s tegen een fatsoenlijke premie te verzekeren. Automotive ging met dataleverancier Solera op bezoek bij onderzoeksbureau Thatcham, dat de impact van nieuwe systemen en materialen op de schadebranche onderzoekt. Lees meer….

"Scheiding merkerkend schadeherstel"

De scheiding tussen bedrijven die eerstelijns schades herstellen (merkerend) en bedrijven die dit niet doen zal steeds groter worden. Dit zei Job Haefkens, voorzitter Stichting Onafhankelijke Schadeherstel, tijdens het schade-event van Automotive Insiders op 20 juni in Bodegraven.
Bron: Autoschadeportaal

Stichting Onafhankelijk Schadeherstel

Krap een derde schades via merkerkenning hersteld

Uit onderzoek onder Bovag-schadeherstellers blijkt dat momenteel ruim twee derde (69 procent) van de schades niet onder merk-erkend schadeherstel valt.
Bron: Automobiel Management.