Schadeherstel dreigt financieel uit de bocht te vliegen

Een koplampunit van 5.000 euro. Tel daar de arbeidskosten voor vervanging bij op en iedereen begrijpt dat het een flinke uitdaging wordt om schades in de toekomst kostenefficiënt te herstellen en auto’s tegen een fatsoenlijke premie te verzekeren. Automotive ging met dataleverancier Solera op bezoek bij onderzoeksbureau Thatcham, dat de impact van nieuwe systemen en materialen op de schadebranche onderzoekt. Lees meer….

"Scheiding merkerkend schadeherstel"

De scheiding tussen bedrijven die eerstelijns schades herstellen (merkerend) en bedrijven die dit niet doen zal steeds groter worden. Dit zei Job Haefkens, voorzitter Stichting Onafhankelijke Schadeherstel, tijdens het schade-event van Automotive Insiders op 20 juni in Bodegraven.
Bron: Autoschadeportaal

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR) Bent u al AVG-proof?

Vanaf 25 mei 2018 moet ieder bedrijf –groot en klein- voldoen aan strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat vergt aanpassingen aan ICT, interne procedures en contracten in uw schadeherstelbedrijf. U dient uw personeelsleden hierover ook te instrueren. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat controleren en kan hoge boetes opleggen. Klik hier voor meer informatie over AVG Voor bedrijven die geen lid zijn van de FOCWA kunnen via de contactpagina uitgebreide informatie bij ons aanvragen. 

Stichting Onafhankelijk Schadeherstel

Krap een derde schades via merkerkenning hersteld

Uit onderzoek onder Bovag-schadeherstellers blijkt dat momenteel ruim twee derde (69 procent) van de schades niet onder merk-erkend schadeherstel valt.
Bron: Automobiel Management.