Toon van den Heuvel Autoschade te Asten heeft zich onlangs aangemeld bij de Stichting Onafhankelijk Schadeherstel. Omdat hij vaak te maken had met onwetendheid bij de consument, heeft hij er voor gekozen om dit label te gaan voeren, om zo duidelijk te maken dat bij hem de reparaties uitgevoerd worden zonder grote invloed van de grote verzekeringsmaatschappijen.

En dit kan volgens Toon best wel verschil uitmaken. Er zijn immers meerdere manieren om auto’s wat goedkoper te repareren, maar voor hem staat buiten kijf dat de auto minstens net zo mooi moet worden als voor het ongeval, en dan is het van belang dat je kunt repareren zoals het hoort.
Door aansluiting krijgt het bedrijf de mogelijkheid om middels de website van de stichting en ander promotiemateriaal de consument te wijzen op het belang van vrije reparateurkeuze in de verzekeringspolis. Zoals ook in de zorg blijkt, komt dit belang steeds nadrukkelijker naar voren. Kenmerkend is ook, dat er vaak verwezen gaat worden naar tussenpersonen in de regio, waarmee het goed samenwerken is. En ook enkele verzekeraars worden aanbevolen, maar niet alle. Dit alles is te vinden op de website van de stichting, waarop Toon van den heuvel een eigen plek heeft, maar ook bij het schadebedrijf zelf, aan de Ommelseweg  46 te Asten. Website: www.heuvelautoschade.nl
De Stichting Onafhankelijk Schadeherstel telt op dit moment 20 zelfstandige schadebedrijven in hun netwerk, die vrij werken van de contracten van grote verzekeraars, en die zich ook kenmerken door een uiterst integere benadering van de reparatie, onder andere door begrensde uurtarieven en de garantie dat er gewerkt wordt met originele en nieuwe onderdelen, kortom, zoals het hoort.